Kunstenfestival Watou 2011 - Tussen taal en beeld verzamelde verhalen #3 09.07.2011 - 11.09.2011

Wildbreidagen

 

''

Zaterdag 19 en zondag 20 augustus: Breicafé voor beginners / kinderweekend

Zaterdag 19 en zondag 20 augustus staan volledig in het teken van onze jongste bezoekers. We serveren beide dagen van 14u tot 17u limonades en wolworkshops in ons breicafé. Meer informatie over het kinderweekend vind je bij de volledige agenda van zomerzinnen. Het breicafé voor beginners is gratis. Let wel! Inschrijven kan enkel de dag zelf op de lijst aan het onthaal.

--

VOORBIJ:

Vrijdag 21 juli: Vlaggen en lampionnen breien met Tante Els

Els Pauwelyn van Tante Els breit de tuin en veranda verder uit met extra opsmuk en gezelligheid! Leer van haar hoe je vlaggen en lampionnen in textiel breit en haakt, kom gezellig meedoen! Voorkennis over breien is niet nodig. Let wel! Inschrijven kan enkel de dag zelf op de lijst aan het onthaal. De workshop is inbegrepen in je festivalticket en loopt van 14 tot 17u.

Vrijdag 21 juli: Vilten rond de boom met Katrien Perquy

“De lapjesboom, of ook wel de geneesboom genoemd, leeft in de oude traditie van geneesbomen. Het principe is eenvoudig: stukjes textiel of andere voorwerpen die in contact zijn geweest met zieken of mensen met problemen, worden aan de boom vastgemaakt, in de hoop dat deze boom de pijn overneemt. De lapjesboom in Poperinge is de populairste in Vlaanderen. De afgelopen eeuw zijn veel  geneesbomen verdwenen. Maar het gebruik is nog levend , ook vandaag komen mensen nog de bomen opzoeken om hun leed en hoop met de boom te delen.” (uit: 'Merkwaardige bomen in België')

Katrien Perquy van atelier Ailim legt je in de workshop Vilten rond de boom het proces van het vilten en ecoprinten uit. Met de bladeren van de boom wordt er geprint. Het werk wordt in de boom gehangen en blijft de rest van het festival aanwezig. Voorkennis over vilten is niet nodig. Let wel! Inschrijven kan enkel de dag zelf op de lijst aan het onthaal. De workshop is inbegrepen in je festivalticket en loopt van 14 tot 17u.

--

Vrijdag 28 juli: Wildwoud

De wilde wijven van Wildwoud nemen je graag mee in hun waterval van borduren en handwerk. Ze leren je de kneepjes van het vak en maken samen met jou een prachtige waterval. Voorkennis over borduren is niet nodig. Let wel! Inschrijven kan enkel de dag zelf op de lijst aan het onthaal. De workshop is inbegrepen in je festivalticket en loopt van 14u tot 16u.

 

Zondag 4 juni in Textiellabo Merelbeke:

Wildbreien voor Watou! Bij ecologisch atelier en breiwinkel Textiellabo Merelbeke kun je vilten, breien en haken voor Wildbreien in Watou. Nicole en Sebastiaan leren je er de kneepjes van het vak! Hun zomer zit vol events en workshops om je creatieve geest te verfrissen. Wees er welkom in hun textiele oase! Ga gerust even verpozen en zet enkele steken op voor Wildbreien in Watou! Van 13u30 tot 17u in de Gaversesteenweg 513A, Merelbeke.

--

Zondag 11 juni op de Openboerderijdag van bezoekerscentrum De Palingbeek en zorgboerderij Milieuboerderij:

In de Palingbeek gaan we opnieuw voor samenhorigheid en breien en haken we met wol die rechtstreeks van het geschoren schaap komt! Iedereen is er welkom om mee te breien of te genieten van de fijne sfeer. Welkom van 14u tot 17u in het bezoekerscentrum van de Palingbeek: Vaartstraat 7, 8902 Ieper-Zillebeke.

--

Zaterdag 17 juni op de Buitenbreidag van Wollebolle in Diksmuide:

Wollebolle organiseert een zonnige buitenbreidag, waar er opnieuw gebreid en gehaakt wordt voor Watou. Welkom van 10u tot 17u30 in de Generaal Boron Jeacquesstraat 70 in Diksmuide. Vanaf 13u30 kan je er genieten van een demonstratie spinnen met spinnenwiel en spintol. Wauw!

---

Zondag 7 mei van 13u30 tot 17u30 in Texture Kortrijk:

Studio Stitch: WORKSHOP NAAIEN!
Kom mee naaisels maken om de boom mee in te kleden! We hangen allerlei stoffen aan elkaar op verschillende manieren. Leer naaien op een naaimachine, maak leuke lappen om de boom mee aan te kleden. Deze workshop is gratis! Reserveer je plekje via info@kunstenfestivalwatou. be.

Brugse breigezellen: BREIEN!
De Brugse breigezellen zullen in het breicafé gezellig breiend aanwezig zijn. Zij staan klaar voor een woordje uitleg en vangen je op wanneer je een steek laat vallen!

Lieve Debaillie: WORKSHOP MANDALA's MAKEN
Maak mandala's voor in de boom met de volleerde Lieve Debaillie! Deze workshop is gratis! Reserveer je plekje via info@kunstenfestivalwatou. be.

--

Zondag 14 mei van 13u30 tot 17u30 in het café van Vooruit Gent:

Manoeuvre - MAGIC LOOP
Rond de magic loop! Manoeuvre, kunstenplek voor co-creatie, ambacht en diversiteit, houdt op dinsdag 9 en donderdag 11 mei van 13 tot 16u atelier in café Vooruit. De manoeuvre makers haken er aan hun magic loop, een graskleed in touw voor Kunstenfestival Watou. Wees welkom op de twee atelierdagen èn op de Watou textiel dag op zondag 14 mei! Haak rondjes en randjes, doe mee of kom er gewoon bijzitten.

Wildwoud - WORKSHOP BORDUREN
De vijf wilde wijven van Wildwoud komen met een berg enthousiasme hun creatieve fauna en flora en liefde voor creatie en textiel verspreiden. Wandel binnen in Wildwoud en neem deel aan hun workshop borduren! De workshop is gratis! Reserveer een plekje via info@kunstenfestivalwatou. be

Wollebolle - WORKSHOP BREIEN
Leer breien bij de volleerde Elsie Dhondt van Wollebolle Diksmuide! Wol en naalden zijn aanwezig, maar breng gerust ook eigen materiaal mee! Workshop Wollebolle 1 is van 14u tot 15u30. Workshop Wollebolle 2 is van 16u tot 17u30. Deelnemen is gratis! Reserveer je plekje via info@kunstenfestivalwatou. be! 

Lieve Debaillie - WORKSHOP MANDALA
Maak mandala's voor in de boom met de volleerde Lieve Debaillie! Deze workshop is gratis! Reserveer je plekje via info@kunstenfestivalwatou. be.

--

Vrijdag 7 juli: Wilde Watounaren 

De inwoners van Watou komen breien in de tuin en de veranda. Wees welkom om hen te vervoegen en de breisels in de boom uit te brei(d)en! 

development by DigitalMind