Kunstenfestival Watou 2011 - Tussen taal en beeld verzamelde verhalen #3 09.07.2011 - 11.09.2011

De laatste muur van deze zomer wordt nóg beter met deze soundtrack van Eefje De Visser in uw oren. Dankjulliewel Kaatje een Eefje!

''

''

''

''

 

THE FINAL WEEKEND OF W15!

''

''

DE MUUR VAN RODERIK SIX EN EPHAMERON

''

''

 

Roderik Six en Elke Geraerts

We konden het voorbije weekend onze bezoekers opnieuw twee boeiende Zomerzinnen aanbieden. Bedankt Roderik Six en Elke Geraerts!

''

''

Charlotte Van Den Broeck en Ward Zwart: DE MUUR

''

''

''

OOGST

Zeer tevreden over de OOGST van het voorbije weekend: intieme voorlees-sessies, pittige interviews, boeiende voordrachten en een streepje bijzondere muziek.

''''

''

''

''

''

''

 

ZOMERWORKHOP IN WATOU! 

Hou je van papier? Van inkt? Van de zintuiglijkheid van een goed gemaakt boek? Dan is onze workshop GESCHREVEN, GETEKEND & GEDRUKT op 21 augustus misschien iets voor jou! Samen met auteur Roderik Six en illustratrice Ephameron organiseren we een lange voormiddag vol schrijf-, teken- en printplezier in het Festivalhuis in Watou. Voor wie met creatieve vragen zit, een zetje in de goede richting nodig heeft of zijn werk eens wil laten zien aan ervaren kunstenaars. En dat allemaal in de luwte van de tussentijd.


Roderik en Eva maken van 19 tot 23 augustus samen een Muur op het Kunstenfestival en vertellen je tijdens de workshop dan ook graag over hoe zij zelf aan zo’n werk beginnen. Ze geven een inkijk in hun manier van werken en staan je bij met hun advies-op-maat terwijl je zelf aan de slag gaat in ons atelier. Boeiende interacties verzekerd! Tot de 21ste?

 ''

PRAKTISCH

VOOR WIE beginners en gevorderden vanaf 18 jaar, max. 10 deelnemers.

WANNEER vrijdag 21 augustus, van 10u tot 14u.
KOSTPRIJS €40 - drank, broodje, materiaal en een toegangsticket voor Kunstenfestival Watou inbegrepen

INSCHRIJVEN kan via een mailtje naar zomerzinnen@kunstenfestivalwatou.be.
Je ontvangt dan een mail met de betalingsgegevens, je inschrijving is definitief na betaling.
MEER INFO over de vorige editie op onze website en facebookpagina.

Vlaams Minister President Geert Bourgeois op bezoek

Een prachtige dag was het gisteren om Kunstenfestival Watou te bezoeken. En dat is nu net wat Vlaams Minister President Geert Bourgeois ook dacht. Hij bezocht samen met de intendant Jan Moeyaert het parcours. Bekijk zijn bezoek hier : http://www.focus-wtv.be/nieuws/minister-president-bezoekt-kunstenfestival-watou

DE MUUR VAN RANDALL EN WOUTER

''

''

''

Het Zomerzinnen-programma van het voorbije weekend viel duidelijk in de smaak. Er heerste het hele weekend een gezellige drukte in Watou. We startten op zaterdag het weekend met een Rust-sessie van Randall Casaer gevolgd door twee voorstellingen van Wouter Deprez in de namiddag. Op zondag kwam Griet Op De Beeck een lezing geven.

''

''

''

''

''

 

1 & 2 augustus

Warme, herkenbare, grappige en spannende verhalen op Kunstenfestival Watou het voorbije weekend. 
Zaterdag las Lara Taveirne voor uit haar tweede boek dat binnenkort in de winkel ligt en dat wij toevoegden aan ons verlanglijstje. Ze werd daarbij muzikaal begeleid door gitarist Maarten Vandewalle. Op zondag was er de vertelnamiddag van RELAAS.

''

''

''

DE BANK

Lijf en hart werden verwarmd in de parochiezaal tijdens de twee voorstellingen van De Bank!

''

Veel volk (en veel paraplu's) bij Het Kabinet van Maud Vanhauwaert, die er haar verslag deed van een weekje Watou!

''

DE SPREKENDE EZELS

Heel fijn om al dat vers talent, begeleid door reeds lang ontdekt talent Stijn Vranken, op ons Kunstenfestival te mogen ontvangen! Meer foto's hier

''

''


MUUR 3: Frank Adam en Martha Verschaffel

''

''

''

''

ER STAAT EEN DICHTER IN MIJN TUIN

Geen parade of vuurwerk gisteren in Watou. Maar wel feest! Langsheen het parcours konden de bezoekers dichters aan het werk zien. Meer foto's hier!

''

''

18 & 19 JULI

Frank Adam, Maarten Inghels en Katharina Smets gaven dit weekend het beste van zichzelf in Watou. Voor wie het miste, is een fotoverslag misschien een kleine troost?

''

''

''

HET KABINET VAN MAUD

Heeft u een verhaal dat u wilt vertellen? 
Ligt er iets op uw lever? Uw hart?

Maak dan een afspraak met Maud Vanhauwaert
Een week lang houdt zij spreekuren in Het Kabinet. 
Zij neemt alle tijd.

Het idee is eenvoudig: u vertelt, Maud luistert en verwerkt alle verhalen van de week tot één nieuw verhaal (wees gerust: anonimiteit verzekerd).

Maak een afspraak via zomerzinnen@kunstenfestivalwatou.be of aan het onthaal in het Festivalhuis. De spreekuren vinden vanaf zondag 19 juli dagelijks plaats tussen 13u30 en 14u30 en tussen 15u30 en 16u30. (Behalve op donderdag, dan bent u welkom tussen 12u en 13u of tussen 14u en 15u.)

Maud

11 & 12 JULI

Er was dit weekend weer heel wat moois te beleven in Watou. Naast het 'gewone' parcours brachten we ook met Zomerzinnen een gevarieerd programma voor groot en klein met Peter Verhelst, Joke Van Leeuwen en Lies Van Gasse.

''

''

''

''

DE 2DE MUUR

Dankjewel Joke van Leeuwen en Lies Van Gasse!

''

''

''

Kunstenfestival Watou in NRC handelsblad

En of we fier zijn! 
Ook wie geen abonnement heeft op deze krant kan zich via deze link gemakkelijk registreren om het artikel toch volledig (en gratis) te lezen.

''

DE EERSTE MUUR

Ja het nu is tijd. 
De eerste Muur van Josse De Pauw, Dirk Steppe en Kat Steppe is meteen heel toepasselijk voor ons openingsweekend. Nog een paar uur te bezichtigen en dan verdwijnt het werk weer... (Het spijt ons nu al.)

''

''

''

AFTRAP ZOMERZINNEN

Op zondag 5 juli gaven we ook de aftrap van onze weekend-programmatie onder de noemer 'Zomerzinnen'. Een foto-verslag van de live uitzending van Bar du matin bezorgden we jullie al eerder. Maar ook enkele beelden van de lezing van Josse De Pauw en het optreden van Stoomboot willen we jullie natuurlijk niet onthouden.

''

''

''

Bar du matin live vanop Kunstenfestival Watou

Het was heel vroeg, maar gezellig!

''

''

''

''

''

Het Kunstenfestival Watou ging dit weekend dank zij heel wat fijne mensen meer dan mooi van start!

''

''

''

''


WELKOM!

''

''

''

development by DigitalMind