Kunstenfestival Watou 2011 - Tussen taal en beeld verzamelde verhalen #3 09.07.2011 - 11.09.2011

Kinderparcours

 

''

Kunstenfestival Watou, dat is kunst kijken en poëzie proeven op spannende locaties, ook voor ons jongste publiek.

Het centrale thema van de tentoonstelling, Over alleenigheid en ondraaglijke eenzaamheid, keert dan ook terug in het kinderparcours. Aan de hand van een op maat gemaakte wandeling worden de jongsten onder ons aangezet om na te denken over hoe alleen zijn zowel leuk, spannend, bevrijdend, maar ook eng of triest kan zijn.

Om het educatieve luik wat extra kleur te geven, gingen we deze keer in zee met illustratrice en performer Lotte van Dijck. Lotte laat ons in het doeboekje voor het kinderparcours haar opmerkzame blik zien. Met detailfoto’s van de locaties, fijne illustraties en een portie poëtische fantasie neemt ze de jongste bezoekers samen met Toutje en Eend mee op wandel doorheen het Kunstenfestival.

Toutje gaat op zoek naar Eend op alle locaties van het parcours en daagt de jongste bezoekers uit om met hem mee te zoeken. Onderweg inspireren de kunstwerken hem en stelt hij zich vragen over alleen en samen zijn, over gevoelens en gedachten. De zoektocht die vol leuke denk- en doe-opdrachten staat, laten de jongste bezoekers de kunstwerken en poëzie op een speelse manier ontdekken. Wie de opdrachten tot een goed einde brengt, komt bovendien ook steeds dichterbij de Schat van Vlieg… 

Bekijk hier het doeboekje bij het kinderparcours van Watou 2017

development by DigitalMind