Poetry podcast

Benno Barnard en Pauline Augustyn © Jelle Van Riet

De poëziepodcast ‘Huis van de Dichter’ keert terug met een tweede seizoen. Literair journaliste Jelle Van Riet maakt met audiomaker Pauline Augustyn vanuit de schrijfresidentie Huis van de Dichter in Watou een nieuwe reeks van zes poëziepodcasts die wordt gepresenteerd op het podcastplatform van De Standaard en tijdens Kunstenfestival Watou.

“In elke aflevering praat ik met een gastdichter over poëzie & het leven aan de hand van één gedicht uit zijn/haar oeuvre. Daarnaast laat ik ook lezers aan het woord. Mijn gasten zijn dit jaar Bart Moeyaert, Moya De Feyter, Benno Barnard, Daniëlle Zawadi, Ted Van Lieshout en Maria Barnas.”
– Jelle Van Riet

De dichters krijgen vragen voorgeschoteld als ‘Waarom zegt een dichter niet gewoon wat hij bedoelt?’, ‘Moet poëzie mooi zijn?’, of ‘Helpt poëzie bij liefdesverdriet?’. Jelle Van Riet brengt met deze dichters een dag, een nacht en een ochtend door. Hun gesprekken worden gecapteerd, al wandelend in de velden, aan de keukentafel, in een plaatselijk café. De buiten- en huisgeluiden maken deel uit van de opname.

De poëziepodcast is een initiatief van Schrijfresidentie Huis van de Dichter in coproductie met Poëziecentrum, Kunstenfestival Watou en De Standaard, met steun van Literatuur Vlaanderen. In het Festivalhuis wordt een luisterkamer ingericht waar de podcasts kunnen beluisterd worden.

This website uses cookies. By accepting, you agree with our privacy policy.