Alex Hartley

Watou Grow Room 2022 | locatie-specifieke installatie

 Locatie: Brouwershof (Douvieweg 4)

Alex Hartley is geïnteresseerd in facetten van de tegencultuur. Zijn grootschalige installaties worden soms gepresenteerd als ruïnes waar plaats, doel en context door elkaar vloeien. Als voorbeeld van het heimelijke, illegale en alternatieve gebruik van gebouwen is er zijn verlaten ‘kweekhuis’ in dit voormalig café in Watou. De installatie toont het afval en de technische parafernalia van een verlaten cannabisplantage. Hoewel het exacte gewas niet wordt gespecificeerd, heeft ‘iemand’ hier veel moeite gedaan om de productie op te schroeven én te verbergen wat er aan de hand is.

Deze ‘parasitaire’ ruimtes kunnen voorkomen in stedelijke torenflats en warenhuizen, in boerderijschuren en landelijke bedrijventerreinen. 
Ze worden soms simpelweg verlaten nadat de planten zijn geoogst. Deze kweekhuizen kunnen zich overal bevinden, in eender welke buurt, aan het zicht onttrokken. Hartley creëert een theatrale installatie in een gebouw waar de lokale bevolking regelmatig voorbijkomt, zonder erbij stil te staan wat er achter de muren schuilgaat.


Alex Hartley

1963, West Byfleet, UK
woont en werkt in Devon

© Annemie Morisse

Alex Hartleys werk gaat over onze ingewikkelde en soms tegenstrijdige opvattingen over de gebouwde omgeving en het natuurlijk milieu. Zijn veelzijdige werk omvat sculpturale fotografische muurcomposities, kamerbrede architecturale installaties en films. Zijn locatie-specifieke installaties, soms ver weg in de natuur, stellen onze ideeën op de proef over de utopie, het individu en de kritische relatie die we hebben met onze omgeving.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op ‘accepteren’ te klikken, ga je akkoord met ons privacybeleid.