Berlinde De Bruyckere, Alain Platel & Mirjam Devriendt

Berlinde De Bruyckere

1964, BE

In haar sculpturen toont Berlinde De Brucykere ons het lichaam en leven in al zijn kwetsbaarheid. Haar installaties van paardenlijven en lichamen roepen een gevoel van troost en liefkozing op, maar ook van angst en geweld. Al meer dan twintig jaar werkt zij aan een heel eigen vocabularium, waarbinnen zich geleidelijk aan een geraffineerde, melancholische benadering van mens en maatschappij heeft ontplooid, altijd met de hoopvolle en troostende gedachte in zich tot verandering, metamorfose of zelfs genezing.

Alain Platel

1956, BE

Alain Platel is vandaag één van de meest gerenommeerde choreografen van België. Hij is oorspronkelijk opgeleid als orthopedagoog en is een autodidact regisseur. In 1984 richtte hij mee het dansgezelschap ‘Les ballets C de la B’ op. Een selectie van zijn stukken zijn: C(H)OEURS (2012, op vraag van Gerard Mortier) , Gardenia (2010, samen met Frank Van Laecke), Out Of Context – for Pina (2010), Nicht Schlafen (2016) en Requiem pour L (2018).

Mirjam Devriendt

1961, BE

In samenwerking met de gelauwerde kunstenares Berlinde De Bruyckere, creeërde fotografe en visueel kunstenaar Mirjam Devriendt tal van video installaties voor opera en expo’s, o.a. voor De Munt, Holland Festival, Muziektheater Transparant en B’Rock Orchestra.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op ‘accepteren’ te klikken, ga je akkoord met ons privacybeleid.