Bereikbaarheid

Het kunstenparcours vindt plaats op verschillende locaties in Watou  zelf. Het parcours loopt verder tot het Kasteel De Lovie (Krombeekseweg 82).

Met de auto

Volg de E17 richting Kortrijk en daarna de A19 richting Ieper. Blijf de A19 volgen, neem de afrit en ga verder op de N38. Volg de borden naar Poperinge of rijd door naar Watou.

In Watou kan je gratis parkeren op de randparkings (zie onderstaande kaart).

Opgelet! Beperkte bereikbaarheid tijdens Ypres Rally 2022.

Van 18 tot en met 21 augustus vindt Ypres Rally Belgium 2022 plaats.

  • Op vrijdag 19 augustus staan er doortochten gepland in Poperinge – Vleteren. Dat kan problemen geven voor de bereikbaarheid van kasteeldomein De Lovie. De inrit via de Krombeekseweg is die dag te vermijden. Het is aangewezen om via de Canonstraat het kasteeldomein binnen te rijden (via de Provenseweg en het gehucht ’t Vogeltje of via de Canadaweg).
  • Op zaterdag 20 augustus worden er geen problemen verwacht.
  • Op zondag 21 augustus is er een klassementsproef in de buurt van Watou.
  • Het dorp blijft toegankelijk via de hoofdwegen.
  • De poëzie-fietsroute langs knooppunten is op 19 en op 21 augustus moeilijk (tot niet) toegankelijk.

Met de fiets

Geniet van het prachtige landschap in Poperinge en de Westhoek en kom naar Watou met de fiets.

In de Westhoek kan je op verschillende plaatsen fietsen huren. Ontdek hier waar je fietsen kan huren in Poperinge.

Bij het station van Poperinge kan je deelfietsen van Blue-bike lenen. Je vindt ze terug in de fietsenstalling bij het stationsgebouw. Voor alle info over hoe je fietsen gebruikt, surf naar de website van Blue-bike.


Met de trein

Het eindstation is Poperinge. Huur een Blue Bike aan het station of neem je eigen fiets mee op de trein. Watou ligt op 9 km van Poperinge.


Met de belbus

Vanuit Poperinge rijdt de belbus naar Watou (belbusgebied Ieper-Poperinge). Reserveer deze online tot 2 uur op voorhand via Belbus – De Lijn of telefonisch via 059 56 52 56.
Tip: wacht niet te lang met reserveren, het systeem werkt volgens het principe first-come-first-serve. Dus hoe eerder je boekt, hoe meer kans op een vlotte aansluiting op je reistraject!

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op ‘accepteren’ te klikken, ga je akkoord met ons privacybeleid.