Gedichten voor Watou 2020

De 40ste editie van het Kunstenfestival Watou is verplaatst naar 2021. Maar de gedichten, gekozen door medecurator Peter Verhelst voor 2020, kan je deze zomer uitzonderlijk toch lezen en beleven. 

In deze tijden waarin we woorden tekort komen, is het goed om gedichten te lezen.

Dichtbundel ‘Watou 2020, gedichten’

Peter Verhelst bundelde de selectie gedichten voor 2020 in samenwerking met uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts tot een unieke dichtbundel. Een verzameling van 59 gedichten, geschreven door 37 dichters.

Citaat uit voorwoord door curatoren

bestel de dichtbundel

200625-banner met www

Unieke stemmen van Brihang, Aurélie Nyirabikali Lierman, Zwangere Guy, Charlotte Adigéry, Frank Verdru, Erwin Mortier en Asha Karami.

Gedichtenparcours Watou 2020

Ontdek de gedichten voor Watou 2020 op de fiets doorheen Watou en Poperinge. Peter Verhelst koos 14 gedichten uit de dichtbundel en gaf ze elk een specifiek plekje in en rond Watou. Je leest met zicht op een weide met hoeve, je luistert nabij een kapelletje. Ook het nieuwe gedicht van Peter Verhelst zelf over Watou 2020 maakt deel uit van het parcours.

Het parcours loopt langs de fietsknooppunten. Je herkent de haltes met gedichten aan de lange roze paal met een dubbele ‘W’ bovenaan. Sommige gedichten laten zich alleen lezen, andere ook beluisteren, via de unieke stemmen van Brihang, Aurélie Nyirabikali Lierman, Zwangere Guy, Charlotte Adigéry, Frank Verdru, Erwin Mortier en Asha Karami. Beluister ze ter plekke in open lucht of via deze site en je koptelefoon.

Je kan het fietsparcours rijden en alle gedichten lezen en beluisteren tot en met eind september 2020. Een onderdeel van de campagne ‘Ik zomer West-Vlaams’ in Poperinge.


Afstand -> 35 km
Vorm -> een lus in beide richtingen
Bewegwijzering -> fietsknooppunten
Startpunt:
-> Toerisme Poperinge, Grote Markt 1, 8970 Poperinge
-> Marktplein, 8978 Watou
Prijs -> gratis

download de fietskaart


Deze website maakt gebruik van cookies. Door op ‘accepteren’ te klikken, ga je akkoord met ons privacybeleid.