Henk Schut

1957, NL

Henk Schut is een multidisciplinair beeldend kunstenaar wiens ideeën voortkomen uit het stellen van vragen, het onderzoeken van omgevingen, gemeenschappen, historische gebeurtenissen en actualiteiten. Bij elk project zoekt hij naar de meest geschikte vorm om zijn ideeën uit te drukken. Zijn werk bevat vaak een zekere speelsheid – zonder het onderwerp te bagatelliseren, maar op een manier die de verklarende kracht ervan versterkt. Hij heeft een integrale benadering van de omgeving waarin hij zijn werk presenteert. Architecturale ruimte en geluid spelen daarom vaak een belangrijke rol.

De diversiteit van zijn vaardigheden geeft hem de vrijheid om te bewegen tussen verschillende kunstvormen. Elke kunstvorm voedt de andere en thema’s ontwikkelen zich door de verschillende disciplines heen. Elk specifiek werk is een kristallisatie van dit continue proces.

Hij begon zijn carrière als theatervormgever en regisseur waarvoor hij tweemaal werd genomineerd voor de Laurence Olivier Award. Sinds 2000, na 16 jaar in Londen te hebben gewoond, werkt hij vanuit zijn multidisciplinaire studio op de NDSM-werf in Amsterdam. Hier werkt hij samen met vele ambachtslieden, kunstenaars en software ontwerpers vanuit de NDSM-werf. Hier bevindt zich een gemeenschap van kunstenaars en ambachtslieden van alle kunstdisciplines, die ook op deze locatie hun eigen werkplaatsen hebben.

Hij is geïnteresseerd in de relatie tussen ruimte, geluid en tijd. Hoe beïnvloedt geluid de perceptie van een locatie en daarmee onze visie op onze omgeving.

Bij dit kunstwerk hoort een gedicht van Joost Decorte.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op ‘accepteren’ te klikken, ga je akkoord met ons privacybeleid.