Maud Vanhauwaert & Christophe Scholliers

Geef je stem aan het langste audiovisuele gedicht ter wereld!

Hoeveel combinaties kan je maken met de woorden uit de zin ‘IK SPREEK DE TAAL NOG NIET ZO GOED’? Exact 40 320! Wat als we al die combinaties zouden inspreken? Dan krijg je het langste audiovisuele gedicht ter wereld!

Schrijver Maud Vanhauwaert werkt dit ambitieuze project uit in samenwerking met Christophe Scholliers, professor Informatica aan de UGent.

Maud: “Ik herinner mij dat ooit iemand tegen mij zei, zich een beetje verontschuldigend: ‘ik nog niet goed spreek de taal.’ In eerste instantie dacht ik ‘wat een gekke formulering’, maar toen stelde ik mij de vraag: hoeveel combinaties kan je eigenlijk maken met de acht woorden uit die ene zin? Een duizelingwekkend aantal. Als je dat beseft, begin je te begrijpen waarom taalverwerving zo’n ingewikkeld proces is.”

Concreet: aan jullie, bezoekers van Watou, wordt gevraagd een paar combinaties in te spreken.
De ingesproken zinnen worden meteen verwerkt en op een projectie (die lijkt op een pointillistisch schilderij) kan je de voortgang van het proces volgen.

De ambitie is om tijdens de festivalzomer van Watou álle opnames te verzamelen. Jong of oud, moedertaalspreker of niet, vlotte of haperende lezer, we zoeken naar zoveel mogelijk diversiteit, op alle vlakken!

Hopelijk kunnen we samen toewerken naar een gedicht als een lange bezwerende toverformule, die een ode vormt aan de taal en uitnodigt om met elkaar in gesprek te gaan, over de grenzen van de
taal heen.

Volg het project hier

BE, 1984

Maud Vanhauwaert is schrijver en theatermaker. Ook na haar Antwerps stadsdichterschap (2018 – 2019) blijft ze zoeken naar tal van nieuwe vormen voor poëzie. Eind september verschijnt haar eerste roman bij Das Mag.

BE, 1984

Christophe Scholliers is hoofddocent informatica aan de Universiteit Gent in de vakgroep Toegepaste Wiskunde, Informatica en Statistiek. Op dit festival past hij zijn kennis van informatica toe om zo zijn eerste stappen te zetten in de artistieke wereld.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op ‘accepteren’ te klikken, ga je akkoord met ons privacybeleid.