Klimaatdichters

De Klimaatdichters is een beweging van in het Nederlands schrijvende woordkunstenaars. Onder de Klimaatdichters bevinden zich natuurlyrici, dystopische dichters, milieuactivisten, permacultuurtuiniers, bosdichters, bezorgde grootouders, groene oproerkraaiers, klimaatspijbelaars, zenboeddhisten, biologen, vogelspotters, klimaatliteratuurwetenschappers, plattelandsdichters, natuurvoedingverkopers, ecofeministen, jeugddichters, dichters die voor jongeren dichten of voor een doelpubliek van eender welke leeftijd,… allerlei soorten dichters die aan de meest uiteenlopende projecten kunnen bijdragen.

​In het Festivalhuis zie je de kortfilm, Laat alles hier aarden (2023), een project van de Klimaatdichters en Poëziecentrum voor ArtACT, een Europees initiatief dat kunst en activisme verbindt.

Op zaterdag 6 juli gaat de gelijknamige performance door in het Festivalhuis. Op zondag 7 juli onderzoeken de Klimaatdichters in “De vuurvlieg, de aardbei en de zeeschildpad” hoe wij ons verhouden tot licht en donker.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op ‘accepteren’ te klikken, ga je akkoord met ons privacybeleid.