Muur-kerk

Kunstenfestival Watou 2020 gaat door in 2021

Het stadsbestuur van Poperinge besliste vandaag (27 april 2020) om het Kunstenfestival Watou 2020 deze zomer niet te laten doorgaan.

Watou 2020 -> Watou 2021

Prioritair is heden de veiligheid en de gezondheid van de medewerkers, de inwoners van Watou, de kunstenaars, de dichters en de bezoekers.

De recente richtlijnen vanuit de federale overheid, bekendgemaakt op vrijdag, bieden geen duidelijk perspectief voor het organiseren van een evenement als het kunstenfestival. Het stadsbestuur neemt zijn verantwoordelijkheid door de voorbereidingen on hold te zetten.

De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus bemoeilijken al enkele weken de inhoudelijke en praktische voorbereidingen van het kunstenfestival. Prioritair is heden de veiligheid en de gezondheid van de medewerkers, de inwoners van Watou, de kunstenaars, de dichters en de bezoekers. Deze kunnen nu helaas niet gegarandeerd worden.

Het stadsbestuur kwam daarop in overleg met zijn medewerkers en de curatoren tot de onvermijdelijke beslissing om de editie van 2020 te verplaatsen naar de zomer van 2021. Het onderzoekstraject onder het mentorschap van Koen Vanmechelen, waarvoor 220.000 euro subsidie is goedgekeurd, schuift ook een jaar op.

Chantal Pattyn, Benedicte Goesaert en Peter Verhelst zullen samen met de aangeschreven kunstenaars en dichters de 40ste editie van het kunstenfestival verder vorm geven, zodat de zomer van volgend jaar een echt feest van de kunst en de po√ęzie kan zijn. Het stadsbestuur bekijkt samen met haar partners ook hoe ze dit jaar de zomer in Watou en Poperinge toch wat extra glans kan geven en toch de schoonheid van het kunstenfestival in een of andere vorm naar de Westhoek kan brengen.

[bericht gepubliceerd op maandag 27.04.2020]

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op ‘accepteren’ te klikken, ga je akkoord met ons privacybeleid.