Curatoren

Na twee gesmaakte edities treden Koen Vanmechelen en Michaël Vandebril voor de derde maal aan als respectievelijk inspirator en curator poëzie voor het Kunstenfestival. De selectie beeldende kunst gebeurt dit jaar opnieuw door James Putnam, die al eerder (in 2022) de rol van curator beeldende kunst op zich nam.

“We hebben nood aan nieuwe landschappen. Plekken van experiment, toevluchtsoorden en ruimtes waar een nieuwe mensheid kan geboren worden.”
– Koen Vanmechelen, inspirator

Verbeelding vervaagt de grens tussen droom en realiteit en schenkt kunstenaars de vrijheid om bestaande normen uit te dagen, om te experimenteren, grenzen te verleggen en gesprekken te laten ontstaan. Hoewel het vaak een middel is om ideeën en gevoelens op een persoonlijk niveau te onderzoeken, is de verbeelding afgestemd op het collectieve bewustzijn en geheugen, waardoor diepere, meer universele betekenislagen kunnen worden aangeboord.”
– James Putnam, curator beeldende kunst

“Poëzie creëert innerlijke landschappen waarin je kan ronddwalen, zoals in een dorp. Watou is de bestemming, maar voor iedereen is de reis anders.”
– Michaël Vandebril, curator poëzie

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op ‘accepteren’ te klikken, ga je akkoord met ons privacybeleid.