Lieven De Boeck

Voor het eerst in Vlaanderen wordt The World Unmade#5 getoond. In een kamer in het Kasteel De Lovie liggen 40 basketballen bijeen. De Boeck stelt met dit werk een aantal conventies in vraag. Zoals: de voorstelling van de wereld via landen en hun grenzen. Hier nemen de lijnen van een basketbal het over van de meridianen. Waar het land verdeelt, verbinden de oceanen, met de hand geschilderd.

In de imposante entree van het Kasteel De Lovie hangt het werk Ocean Chart. Op organza werd een luchtfoto van de oceaan geprint. Tussen de reflecties van de zon merk je deeltjes plastic in de oceaan.

De Boeck werkt in heel diverse materialen als glas, papier, textiel, … In 2005 werkte hij voor het eerst met neon. In dat materiaal creëerde hij verschillende series. Sinds Covid-19 toesloeg, maakte hij een nieuwe neon Everything besides – Besides Everything. Twee tegenover elkaar geplaatste accolades verwijzen naar hoe klein we ons voelden tijdens de lockdown. Alles buiten de accolades nam het van ons over.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op ‘accepteren’ te klikken, ga je akkoord met ons privacybeleid.