Margarita Zafrilla Olayo

1977, Madrid
woont en werkt in Londen

Margarita Zafrilla Olayo is een danseres en kunstenares die werkt met performance, choreografische projecten, stilstaande en bewegende beelden en schilder- en installatiekunst. Ze verdiept zich in de vraag over hoe beweging ons verandert. Als danseres en choreografe is het lichaam zélf haar materiaal en medium.


— Prelude 2020  | HD-film, 7 min 49 sec

— We Buried Her Alive 2021 | HD-film, 2 min 20 sec

— Demiurge 2022 | C-print

— Touching the Touch 2022 | C-print

— We Buried Her Alive 2022 | C-print

 

Locatie: Festivalhuis

Margarita Zafrilla Olayo is een danseres en kunstenares die werkt met performance, choreografische projecten, stilstaande en bewegende beelden en schilder- en installatiekunst. Ze verdiept zich in de vraag over hoe beweging ons verandert. De voortdurend veranderende beeldspraak van Olayo’s film ‘Prelude’ wekt bij de toeschouwer een veelheid op aan gedachten, waarnemingen en herinneringen. Maar ook uit de tentoongestelde stills spreekt een gelijkaardig gevoel van flux. De titel is geïnspireerd op de soundtrack ‘Prélude à l’après-midi d’un faune’ van Claude Debussy en Nijinsky’s legendarische balletvertolking daarvan.

‘We Buried Her Alive’ toont de wissel-werking tussen de bewegingen van Zafrilla Olayo en de inkt- en wijnprocessen die Pato Bosich gebruikt voor zijn tekeningen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op ‘accepteren’ te klikken, ga je akkoord met ons privacybeleid.