Nicol Vizioli

Quattro Movimenti: A Study on Scelsi 2020

 

Dit werk is een filmische reactie op ‘String Trio’, een hersenschimmige compositie van de Italiaan Giacinto Scelsi. Zijn werk moest alle narratieve structuren in de muziekcompositie doorbreken. De film is opgenomen tijdens een weekend in IJsland. 
De maker tovert een alternatieve aarde tevoorschijn, een plek die puur en elementair is, waar de natuur in oervorm bestaat. De muziek creëert een constante spanning die nooit tot ontlading komt of in iets anders verandert. Er is geen visueel verhaal. Je ziet enkel mensen en dieren die zich bewegen in een wereld die zowel hun vijand is als hun wieg. Tijd en ruimte zijn opgeheven. De beelden tonen archetypes: ijs, gebarsten stenen, borrelende geisers, lava, zwarte aarde, vlees, ogen, schubben, hoeven en vacht. De film roept een oerbewustzijn op en baadt in een sfeer van leven, overleven, instincten, geweld én puurheid.

Voor deze film werkte Nicol Vizioli samen met het London Contemporary Orchestra.


NICOL VIZIOLI

1982, Rome
woont en werkt in Londen en Rome

Nicol Vizioli is een multimediakunstenares die voornamelijk werkt met fotografie en film. Haar breed opgevatte beeldspraak omvat zowel representatieve als symbolische motieven, mythologie en schilderkunst, en toont een diepe belangstelling voor flora en fauna. In haar werk komen deze werelden allemaal samen. Met haar achtergrond in film, beeldende kunst en fotografie, wordt Vizioli’s praktijk gekenmerkt door nauwgezette vakkunde en een intense devotie voor rauwe lichamelijkheid, waardoor een beeldtaal ontstaat die zowel bruut als subtiel is.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op ‘accepteren’ te klikken, ga je akkoord met ons privacybeleid.