Nieuws

Nieuwe open call voor Patchwwwork

Jouw kunstwerk op Watou 2024?

Schrijf je in voor Patchwwwork, het driedaags kampement in Watou onder leiding van Koen Vanmechelen. Uit de deelnemers worden nadien de kunstenaars geselecteerd voor Kunstenfestival Watou 2024.

De open call loopt tot 20 april 2023.

Lees meer

Jobstudenten gezocht!

Voor het Kunstenfestival Watou is de Stad Poperinge op zoek naar enthousiaste jobstudenten.

Interesse? Solliciteer voor 15 februari via kunstenfestival@poperinge.be

Lees meer

Curatoren Watou 2023 bekend!

Edith Doove wordt de nieuwe curator van Kunstenfestival Watou 2023. Michaël Vandebril blijft curator van het poëzieluik en Koen Vanmechelen inspirator van Patchwork.

Deze editie gaat door van 1 juli tot en met 3 september en krijgt de baseline /kom.po’zi.ci.o/ mee.

Lees meer

“De magie is terug!”

Kunstenfestival Watou 2022 klokt af op 20.000 bezoekers. De tevredenheid onder de bezoekers was nog nooit zo hoog. Van alle kanten kwam er lof over het nieuwe concept. “De magie is terug!”, klinkt het.

Lees meer

Champignonritueel met Maud Vanhauwaert

Het gedicht van Maud Vanhauwaert is te zien op een houten bord begroeid met champignons. Deze champignons verwerkt ze in een smakelijk gerecht dat ze op dichterlijk-rituele wijze zal serveren aan het publiek …

-> Wo 17/08, 17u – brouwerijsite, binnenkoer.

Lees meer

Ypres Rally 2022

Van 18 tot en met 21 augustus vindt Ypres Rally Belgium 2022 plaats. Hierdoor zullen sommige plaatsen in Poperinge minder goed bereikbaar zijn. Voornamelijk op 19 augustus verwachten we hinder.

De poëzie-fietsroute langs knooppunten is op 19 en op 21 augustus moeilijk (tot niet) toegankelijk.

Lees meer

Nationale Dag van de Traagheid

Kunstenfestival Watou organiseert op 21 juli samen met VONK & Zonen de eerste Nationale Dag van de Traagheid. Die dag worden de nieuwe gedichten over de traagheid van Carl Norac, Aurélien Dony, Els Moors, Astrid Haerens, Jan Ducheyne en Paul Bogaert voor het eerst gedeeld met het publiek.

Lees meer

Koop je ticket vanaf 1 juni!

De ticketverkoop voor Kunstenfestival Watou 2022 en Watou Live start op woensdag 1 juni om 10u. Samen met de curatoren, James Putnam en Michaël Vandebril en inspirator Koen Vanmechelen kondigt Stad Poperinge het volledige programma van Watou Live aan.

Koop hier je ticket!

Lees meer

BEKIJK: De vernieuwde formule van Watou 2022

Vorige week werd Watou 2022 voorgesteld aan de pers. Onder de noemer ‘Sense of Place’ kiest het kunstenfestival voor een andere formule: nieuwe in situkunst- en dichtwerken die hun oorsprong vonden in Patchwork, het experimenteel voortraject van Watou 2022. Inspirator Koen Vanmechelen en curatoren James Putnam en Michaël Vandebril lichten het concept toe.

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op ‘accepteren’ te klikken, ga je akkoord met ons privacybeleid.