Nieuws

“De magie is terug!”

Kunstenfestival Watou 2022 klokt af op 20.000 bezoekers. De tevredenheid onder de bezoekers was nog nooit zo hoog. Van alle kanten kwam er lof over het nieuwe concept. “De magie is terug!”, klinkt het.

Lees meer

Champignonritueel met Maud Vanhauwaert

Het gedicht van Maud Vanhauwaert is te zien op een houten bord begroeid met champignons. Deze champignons verwerkt ze in een smakelijk gerecht dat ze op dichterlijk-rituele wijze zal serveren aan het publiek …

-> Wo 17/08, 17u – brouwerijsite, binnenkoer.

Lees meer

Ypres Rally 2022

Van 18 tot en met 21 augustus vindt Ypres Rally Belgium 2022 plaats. Hierdoor zullen sommige plaatsen in Poperinge minder goed bereikbaar zijn. Voornamelijk op 19 augustus verwachten we hinder.

De poëzie-fietsroute langs knooppunten is op 19 en op 21 augustus moeilijk (tot niet) toegankelijk.

Lees meer

Nationale Dag van de Traagheid

Kunstenfestival Watou organiseert op 21 juli samen met VONK & Zonen de eerste Nationale Dag van de Traagheid. Die dag worden de nieuwe gedichten over de traagheid van Carl Norac, Aurélien Dony, Els Moors, Astrid Haerens, Jan Ducheyne en Paul Bogaert voor het eerst gedeeld met het publiek.

Lees meer

Koop je ticket vanaf 1 juni!

De ticketverkoop voor Kunstenfestival Watou 2022 en Watou Live start op woensdag 1 juni om 10u. Samen met de curatoren, James Putnam en Michaël Vandebril en inspirator Koen Vanmechelen kondigt Stad Poperinge het volledige programma van Watou Live aan.

Koop hier je ticket!

Lees meer

BEKIJK: De vernieuwde formule van Watou 2022

Vorige week werd Watou 2022 voorgesteld aan de pers. Onder de noemer ‘Sense of Place’ kiest het kunstenfestival voor een andere formule: nieuwe in situkunst- en dichtwerken die hun oorsprong vonden in Patchwork, het experimenteel voortraject van Watou 2022. Inspirator Koen Vanmechelen en curatoren James Putnam en Michaël Vandebril lichten het concept toe.

Lees meer

Watou 2022 voorgesteld aan de pers

Stad Poperinge, inspirator Koen Vanmechelen en de curatoren van het Kunstenfestival Watou, James Putnam en Michaël Vandebril gunnen een eerste blik op Watou 2022: Sense of Place. Deze editie zet in op verwevenheid, op interactie tussen het dorp en de kunstenaars, op het samenspel tussen kunst en poëzie.

Lees alles over deze editie.

Lees meer

Open call voor Watou 2023

Na een eerste editie in 2021 lanceert Stad Poperinge opnieuw een open call voor Patchwork. Geïnteresseerde kunstenaars kunnen zich via een open call inschrijven om deel te nemen aan dit project en stellen zich op die manier kandidaat voor Kunstenfestival Watou 2023. De open call loopt van 1 maart tot en met 25 april 2022.

Lees meer

Oproep: helpende Watounaars gezocht!

WE WANT YOU!

Bouw mee aan een kunstwerk, stel jouw living ter beschikking als exporuimte of word gastheer/-vrouw voor een kunstenaar. Kennis van kunst is niet nodig. Enthousiasme en een grote liefde voor Watou des te meer!

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op ‘accepteren’ te klikken, ga je akkoord met ons privacybeleid.