Patchwork-OpenCall (4)

Open call voor Watou 2023

Open Call voor Watou 2023

Na een eerste editie in 2021 lanceert Stad Poperinge opnieuw een open call voor Patchwork. Koen Vanmechelen nodigt verschillende kunstenaars uit om te verkennen hoe Watou als dorp en als gemeenschap kan connecteren met de kunstenaars en vice versa.

Geïnteresseerde kunstenaars kunnen zich via een open call inschrijven om deel te nemen aan dit project en stellen zich op die manier kandidaat voor Kunstenfestival Watou 2023. De open call loopt van 1 maart tot en met 25 april 2022.

Watou, gelegen op een taal- en cultuurgrens, is een uitgelezen plaats om als inspirator te dienen voor kunstenaars uit vele disciplines.

(Koen Vanmechelen)

Patchwork

Patchwork is een open call voor professionele kunstenaars en laatstejaars bachelor- of masterstudenten aan een kunstopleiding. Inspirator Koen Vanmechelen en stad Poperinge nodigen jullie uit om tijdens de zomer van 2022 een aantal dagen door te brengen in Watou. Inschrijven is noodzakelijk. Een jury selecteert de deelnemers op basis van motivatie, CV en portfolio.

“Watou, gelegen op een taal- en cultuurgrens, is een uitgelezen plaats om als inspirator te dienen voor kunstenaars uit vele disciplines. De overeenkomsten met mijn eigen cultuursite LABIOMISTA zijn legio. Genk is een stad die bestaat uit een lappendeken van dorpen en gehuchten. Ook in Watou is het nodig om de lokale rijkdom en globale context op een bevruchtende manier met elkaar te verbinden, en wel op een manier die de balans meer zal versterken dan verstoren. Mijn werkwijze in beide gemeenschappen is geënt op de filosofie van het Cosmopolitan Chicken Project. Elementen naar elkaar laten zoeken om bevruchting te geven. Ook het nest Watou, op de vertakking van poëzie, landschap, en landbouw is ideaal om in te spelen op de lokale gemeenschap en die te betrekken. Zoekend naar een nieuwe manier van landbouw, van bouwen en verbinden met de voeten stevig in de aarde en de blik voorbij de horizon.” (Koen Vanmechelen, inspirator)

Open Call met internationale jury

© Florian Voggeneder

Stad Poperinge lanceert op 1 maart een open call voor deelname aan het onderzoekstraject. Deze loopt af op 25 april. Professionele kunstenaars van alle disciplines, laatstejaars bachelor- of masterstudenten kunst, individuen of een collectief, uit binnen- en buitenland kunnen zich aanmelden. Een diverse en internationale jury onder het voorzitterschap van Koen Vanmechelen selecteert de deelnemers op basis van cv, portfolio en motivatie. Na hun verblijf in Watou wordt aan de deelnemers gevraagd om een projectvoorstel in te dienen voor het Kunstenfestival Watou editie 2023.

[bericht gepubliceerd op dinsdag 01.03.2022]

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op ‘accepteren’ te klikken, ga je akkoord met ons privacybeleid.