_DSC0635

Oproep: helpende Watounaars gezocht!

Vorige zomer kampeerde een dertigtal kunstenaars in de Bollaard in het kader van ‘Patchwork’. Onder de inspirerende leiding van Koen Vanmechelen gingen zij op zoek naar wat Watou uniek maakt, de erfenis van Gwij Mandelinck, het grensverhaal, het gregoriaans, de ziel van Watou.

Voor het kunstenfestival zullen de geselecteerde artiesten een kunstproject realiseren. Hiervoor rekenen zij op de medewerking van het dorp. Kennis van kunst is niet nodig. Enthousiast bereid zijn om iets te doen voor Watou is voldoende.

Concreet zoeken we het volgende:

Word vriend van Watou en geniet van talrijke voordelen tijdens het festival.

Watou at home / Pop-up gallery

Wie wordt gastheer/gastvrouw van de rondreizende expo ‘Watou at Home’?

Watou at home’ is een nomadische pop-up expo bedoeld voor jou en je buren waarin twee van mijn interactieve werken getoond worden in de woonst van telkens een andere inwoner van Watou. Na een week verhuist de expo naar een andere huisgalerie. De data zijn telkens van een zaterdag tot een vrijdag. De opbouw gebeurt op vrijdag.

Als huisgalerist verbind je je ertoe om op de eerste dag (zaterdag om 14u) een privé vernissage te houden voor de kunstenaar, enkele buren en/of vrienden. Je hoeft je woonst dus niet open te stellen voor reguliere bezoekers van het kunstenfestival. Er mag geen inkom gevraagd worden.

Elke inwoner uit Watou kan zich kandidaat stellen, of je nu groot woont of klein. Je kiest zelf waar in je huis of appartement je de werken wil tentoonstellen, zolang het maar binnen is. Gedurende de duurtijd van het festival wordt er aan je raam een origineel Schellekens bord opgehangen waaruit je deelname blijkt als gastheer/gastvrouw van ‘Watou at home’.

Interesse? Nog vragen?

Neem contact met ons op via kunstenfestival@poperinge.be

Wie zich graag al kandidaat stelt, mag zeker enkele foto’s doorsturen van de ruimte waar de expo zou plaatsvinden. Een woordje uitleg waarom je wil deelnemen is eveneens welkom. Heb je een voorkeur voor bepaalde data of zijn er weken waar je sowieso niet kan? Ook dat mag je gerust al laten weten.

Beschikbare data:

 • 2/7 tot 8/7 (opbouw 1/7)
 • 9/7 tot 15/7 (opbouw 8/7)
 • 16/7 tot 22/7 (opbouw 15/7)
 • 23/7 tot 29/7 (opbouw 22/7)
 • 30/7 tot 5/8 (opbouw 29/7)
 • 6/8 tot 12/8 (opbouw 5/8)
 • 13/8 tot 19/8 (opbouw 12/8)
 • 20/8 tot 26/8 (opbouw 19/8)
 • 27/8 tot 1/9 (opbouw 26/8)

Bouw mee aan een kunstwerk

Kunstenaar Hendrik Vermeulen zoekt inwoners uit Watou en omliggende grensdorpen aan Belgische en Franse zijde om samen een beeldend kunstwerk te realiseren in het kader van Kunstenfestival Watou 2022.

Wat doen we?

In volle grond worden wortels gegoten in gips en ijzer, die daarna samengesteld worden tot één grote wortelkluit.

Wat is de gedachte?

We verbinden elkaars wortels over de grenzen heen tot een ‘landschap’ ontstaat dat leeftijd, afkomst en geslacht samenbrengt.

Datum en locatie?

 • Zaterdag 12 februari, 13-16u, domein ’t Graafschap Watou
 • Zaterdag 12 maart, 13-16u, Île de Bambecque

Interesse?

Contacteer ons via kunstenfestival@poperinge.be

Word gastheer/gastvrouw voor de kunstenaars

Tijdens de maanden juni, juli en augustus zijn we op zoek naar Watounaars die hun deuren willen openzetten om een kunstenaar te ontvangen. Veel luxe is er niet nodig. Een kamer, sanitair en mogelijkheid om te ontbijten volstaat. Verder voorzien we een kleine vergoeding om jullie te bedanken voor jullie gastvrijheid.

Interesse?

Contacteer ons via kunstenfestival@poperinge.be

B28A3852

[bericht gepubliceerd op woensdag 02.02.2022]

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op ‘accepteren’ te klikken, ga je akkoord met ons privacybeleid.