Jury

Marjan Doom

Marjan Doom (UGent) verrichtte als dierenarts onderzoek op de anatomie van het bloedvatenstelsel. Vandaag exploreert ze als directeur van het GUM (Gents Universiteitsmuseum) de taal tussen wetenschap, kunst en samenleving. Als curator zoekt ze de dialoog met kunstenaars op. Ze wil bezoekers de schoonheid van het wetenschappelijk proces laten ervaren in al zijn kwetsbaarheid en menselijkheid. Haar tentoonstellingen onderschrijven in die zin ook de kracht van het wetenschappelijk denken. Lid van de Jonge Academie sinds 2019.

Sabiha Keyif

Sabiha Keyif is kunsthistoricus en curator. Ze was onder meer actief als curator en projectmanager bij ZKM | Center for Art and Media Karlsruhe (DE). In haar curatorenpraktijk houdt zij zich vooral bezig met maatschappelijk relevante thema’s, maar ook met de invloed van nieuwe technologieën op de maatschappij en het leven.

Manfred Nowak

Manfred Nowak is hoogleraar internationaal recht en mensenrechten aan de Universiteit van Wenen en directeur van de Weense Master of Arts in Human Rights en Secretary General van Global Campus of Human Rights. Hij vervulde verschillende expertfuncties bij de VN. Nowak is auteur van meer dan 600 publicaties op het gebied van publiek en internationaal recht en mensenrechten.

James Putnam

James Putnam is een onafhankelijke curator en schrijver. Oprichter van Contemporary Arts and Cultures Programme van het British Museum. Hij legt zich toe op het onderzoeken en opnieuw onderzoeken van geschiedenis, kunst en artefacten in het licht van actuele cultuur-gerelateerde kwesties. James Putnam initieert projecten met een multidisciplinaire aanpak, waarbij hij samenwerkt met beeldende en uitvoerende kunstenaars, ontwerpers, schrijvers en specialisten op het gebied van culturele studies.

Jill Silverman van Coenegrachts

Jill Silverman van Coenegrachts is oprichter en directeur van JSVCprojects. Ze is ook actief als strategisch adviseur bij International Design Expeditions, een Brusselse vzw die zich toelegt op innovatieve samenwerking tussen internationale ontwerpers en lokale bedrijven. Jill heeft een carrière achter de rug als partner in galeries in London, New York en Parijs. Ze werkte als cultuurjournalist voor The New York Times.

Hans Van Dyck

Hans Van Dyck is professor gedragsecologie en natuurbehoud aan de UCL (Louvain-la-Neuve). Doceert, onderzoekt en publiceert in zijn vakgebied maar brengt ook graag biologische inzichten tot bij het grote publiek. Als Seizoensdenker bij Concertgebouw Brugge gaat hij in dialoog met muzikanten en dichters en koppelt hij zijn kennis aan het artistiek programma.

Loes Vandromme

Loes Vandromme is Vlaams parlementslid en schepen van cultuur in Poperinge. Ze is licentiaat pedagogische wetenschappen, gaf les maar koos uiteindelijk voor een loopbaan in de politiek. Onderwijs en cultuur zijn haar actiegebieden. Ze is binnen de stad Poperinge de drijvende kracht achter het onderzoeksproject Patchwork. De toekomstvisie voor het Kunstenfestival Watou is voor haar een toekomstvisie waarbij de link met de lokale gemeenschap en context centraal staat.

Koen Vanmechelen

Koen Vanmechelen is conceptueel kunstenaar. Zijn werk onderzoekt het belang van bio-culturele diversiteit, identiteit en gemeenschap. Bekend om zijn Cosmopolitan Chicken Project (CCP) waarin hij gedomesticeerde kippen uit verschillende landen kruist als een statement over de manier waarop diversiteit vorm kan geven aan de wereldwijde culturele en genetische mix. Sinds 2017 actief vanop LABIOMISTA, zijn evoluerend kunstwerk van 24 hectare in Genk.

Peter Verhelst

Peter Verhelst is een veel gelauwerd auteur van poëzie, romans, novelles, theaterteksten, scripts en boeken ‘voor jonge lezers’. Hij werkt regelmatig samen met beeldend kunstenaars. Samen met Chantal Pattyn en Benedicte Goesaert vormt hij het curatorentrio voor het Kunstenfestival Watou in 2021.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op ‘accepteren’ te klikken, ga je akkoord met ons privacybeleid.