FAQ

Waar kan ik parkeren?

In Watou kan je gemakkelijk en gratis parkeren op de randparkings. Deze parkings staan aangeduid als je in het dorp aankomt. Watouplein zelf is autovrij. Enkel houders van een parkeerkaart voor personen met een handicap mogen er parkeren. Er is een laadpunt voor elektrische wagens.


Kan ik de locaties meerdere keren bezoeken met mijn ticket?

Met het festivalticket kan je elke locatie één keer bezoeken. Het ticket geeft je ook gratis toegang tot de Watou Live optredens.


Kan ik mijn bezoek spreiden over meerdere dagen?

Je festivalticket is de hele zomer geldig. Wil je in alle rust van kunst en poëzie genieten? Neem je tijd en spreid je bezoek over meerdere dagen. Of kom gewoon op een later moment nog eens terug.


Hoeveel kilometer moet ik stappen tussen de locaties? 

Het hangt er een beetje vanaf hoeveel omzwervingen je zelf maakt, maar reken op een ca. 2,5 km stappen tussen de verschillende locaties in het dorp. Op kasteeldomein De Lovie liggen de verschillende locaties op minder dan een kilometer van elkaar.


Hoe ver ligt kasteeldomein De Lovie van Watou?

De afstand tussen het dorp en kasteeldomein De Lovie bedraagt ongeveer 6,5 km.


Is de fietsroute gratis?

Ja! Je kan een gratis exemplaartje afhalen bij één van de twee onthaalpunten van het festival (Toerisme Poperinge, Grote Markt 1 of Festivalhuis, Watouplein 12)


Waar zijn de toiletten?

Je vindt toiletten in het Festivalhuis en in Kasteel De Lovie. De locaties staan aangeduid op de parcourskaart.


Welke locaties zijn rolstoeltoegankelijk?

De keuze voor de karaktervolle locaties heeft als gevolg dat niet alle ruimtes volledig toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers of mensen met een verminderde mobiliteit. Het gaat vooral om de bovenverdiepingen van een aantal locaties zoals het Festivalhuis, de Pastorie en het Kasteel. Mensen met een beperking die hen niet toelaat om alle ruimtes te bereiken, kunnen genieten van een aangepast tarief. Vraag zeker meer info bij onze onthaalpunten.
Meer info


Zijn honden welkom? 

Assistentiehonden zijn welkom. Andere viervoeters zijn helaas niet toegelaten tot de binnenlocaties.


Kan ik als individuele bezoeker deelnemen aan een rondleiding met gids?

Zeker! Elke donderdag is er om 11 uur eeninstaprondleiding met gids. Als individuele bezoeker kan je hieraan deelnemen. Meer info

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op ‘accepteren’ te klikken, ga je akkoord met ons privacybeleid.