Silia Ka Tung

1974, Xinjiang, China
woont en werkt in Londen

Na haar vormingsjaren als kunstschilder in Hong Kong en Londen begon Silia Ka Tung te experimenteren met genaaid textiel, en creëerde ze zachte sculpturen van fantasiedieren en organische vormen, zoals bijvoorbeeld boomtakken. Haar werk is een psychedelisch ballet van organische vormen in verzadigde kleuren die samen dansen met mysterieuze wezens die ons doen denken aan oeroude mythologieën. Het is deze mix van dit moderne dromenland met invloeden uit de Chinese cultuur en traditie die haar werk zo bezwerend en uniek maken.


Voyage to Worlds Unknown 2019

Locatie: Festivalhuis

Het werk van Silia Ka Tung is sterk geïnspireerd door mythen, folklore, magie en de vele wonderbaarlijke fenomenen van de natuurlijke wereld.

Deze site-specifieke installatie is gebaseerd op de Griekse mythe van Odysseus’ ontmoeting met de Lotus-eters op het mysterieuze Lotuseiland en de bedwelmende en verdovende effecten van de lotusvruchten. De peervormige hangende peul van de lotusvruchten neemt de vorm aan van vijgen. Ka Tung is gefascineerd door deze vrouwelijke vorm. De textiele creaties op de vloer verwijzen naar teerputten, depressies in het aardoppervlak, die gevuld zijn met dik vloeibaar asfalt. Ze bevatten vaak miljoenen oude dierenbotten en fossielen en fungeren als tijdscapsules. ‘Voyage to Worlds Unknown’ vormt een visuele reis die de complexiteit van de natuur vertelt via kleurrijke volksverhalen en mythologie.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op ‘accepteren’ te klikken, ga je akkoord met ons privacybeleid.