Tracey Emin

All I want is You, I will look for you in every sleeping hour, The Memory of Your Touch en You forgot to Kiss my Soul zijn werken van Tracey Emin die te zien tijdens het Kunstenfestival Watou. Alle titels ademen een gemis en uiten een verlangen naar affectie, intimiteit en liefde.

Tracey Emin maakt schilderijen, werken op papier, sculpturen, werken in textiel en neon-installaties waarin ze compromisloos en zonder taboes emotionele, lichamelijke en mentale verlangens en kwetsuren uitdrukt. Het werk van Tracey Emin is intens. Er is geen veilige zone om je als toeschouwer neutraal tot haar werk te verhouden.

Vanuit een noodzaak tot expressie en met een energie beladen door kracht, geweld, agressie en trauma schildert ze uitbundig. Onder druk van de zwaartekracht, rollen overvolle kanalen verf naar beneden zoals te zien in het schilderij I will look for you in every sleeping hour. De overgave is zo zichtbaar. The Memory of Your Touch vertelt woordelijk over het fysieke gemis na afscheid van een dierbare.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op ‘accepteren’ te klikken, ga je akkoord met ons privacybeleid.