Vlaanderen

Vlaamse subsidie voor Kunstenfestival Watou

Stad Poperinge haalt voor het Kunstenfestival Watou een subsidie binnen voor een bovenlokaal cultuurproject, met een principiële goedkeuring voor een bedrag van 220.000 euro verspreid over twee jaar.

Vandaag is bekend dat het dossier onder de noemer ‘Watou 3.0 – Onderzoeksproject – Terug naar de gemeenschap’ de subsidie toegekend krijgt.

Minister van Cultuur, Jan Jambon selecteerde 27 bovenlokale projecten (op een totaal van 137 ontvankelijke dossiers) voor een totaalbedrag van 2.028.040,48 euro.

Stad Poperinge neemt dit jaar de organisatie van het festival in eigen handen. In november vorig jaar diende de stad een dossier in bij de Vlaamse Overheid om een subsidie voor een bovenlokaal project te bekomen, met als doel ook een toekomst te vrijwaren voor het festival na 2020. Vandaag is bekend dat het dossier onder de noemer ‘Watou 3.0 – Onderzoeksproject – Terug naar de gemeenschap’ de subsidie toegekend krijgt.

De stad gaat op zoek naar een nieuwe, hedendaagse invulling van het Kunstenfestival Watou vanaf 2021, die steunt op het creëren van werken in situ in dialoog met de omgeving en een sterkere verankering van het festival in de gemeenschap. Het onderzoekstraject start in 2020 en vormt de basis voor een vernieuwend artistiek project in de zomer van 2021. Het goedgekeurde bovenlokaal project staat los van de editie van deze zomer.

Het Kunstenfestival Watou vindt dit jaar plaats van 11 juli tot en met 13 september. Het curatorentrio met Chantal Pattyn, Benedicte Goesaert en Peter Verhelst neemt de artistieke leiding van het festival op zich. Het lokaal bestuur volgt de ontwikkeling in verband met het coronavirus op de voet met het oog op de voorbereidingen van het festival en het creëren van een veilige omgeving voor elke bezoeker.

[bericht gepubliceerd op woensdag 08.04.2020]

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op ‘accepteren’ te klikken, ga je akkoord met ons privacybeleid.