WatouKunstenfestival_Bistroo_Day2_061

Wanneer kunst design ontmoet

Extremis, sponsor van het Kunstenfestival Watou, vroeg aan een aantal kunstenaars om één van hun meubels, de bistroo te transformeren of heruit te vinden. De meubeltjes van Sarah & Charles, Arocha & Schraenen en Joris Van de Moortel zijn te zien op het kunstenfestival en ook te koop.

‘Watou 2021’ vertrekt vanuit de mens zelf. Ook bij Extremis staat de mens centraal. De brug naar het thema die het kunstenfestival dit jaar voorop stelt was dus snel gemaakt. Samen met de curatoren van Watou 2021 stellen ook wij de vraag: Wat is onze rol en positie in deze wereld?

Om in dialoog te kunnen gaan, vroegen we aan een aantal kunstenaars om één van onze meubels te transformeren of heruit te vinden.

Bistroo is een relatief nieuw concept, een kleine tweezit waar je naast elkaar plaatsneemt en dezelfde richting uitkijkt. Zo introduceert het meubel een nieuwe vorm van interactie die extra dynamiek geeft tijdens een gesprek naast elkaar. De vraag is natuurlijk; wat blijft overeind van dit concept eens vijf kunstenaars er hun ding mee doen?

Ontdek de vijf Bistroo-creaties tijdens het Kunstenfestival Watou 2021:

 • Sarah en Charles
  Dit artistieke duo nam twee Bistroo meubeltjes onder handen waarmee ze de grens tussen meubel en kunst laten vervagen. Kan jij ze spotten tegen de archetypische Belgische bakstenen muren?

  Locatie: Brouwerij ’t Graafschap

 • Arocha & Schraenen
  Carla Arocha & Stéphane Schraenen van Studio Arocha-Schraenen creëerden twee zeer aantrekkelijke versies van onze Bistroo meubeltjes door een boeiend lijnenspel in de gekleurde lak te integreren.

  Locatie: Festivalhuis & Kerk

 • Joris Van de Moortel
  Door enkele grafische tekeningen zorgvuldig te plaatsen op een ruwe, ongelakte Bistroo, wordt het meubel plots het draagvlak voor een artistiek verhaal.

  Locatie: Kasteel De Lovie – domein (kapel)

Koop een unieke Bistroo Watou! 

[bericht gepubliceerd op vrijdag 23.07.2021]

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op ‘accepteren’ te klikken, ga je akkoord met ons privacybeleid.