Watou Live

‘Watou 2021’ gaat live

Stad Poperinge en de curatoren van het Kunstenfestival Watou, Benedicte Goesaert, Chantal Pattyn en Peter Verhelst stellen de volledige selectie kunstenaars en dichters van ‘Watou 2021’ voor en kondigen het programma ‘Watou Live’ aan. De ticketverkoop start op woensdag 19 mei om 11 u.

40 kunstenaars en 40 dichters

De 40ste editie van het Kunstenfestival Watou staat voor beweging, meerstemmigheid, menselijkheid en intensiteit. ‘Watou 2021’ nodigt het publiek uit om te kijken, te lezen, te voelen, te reflecteren en te connecteren. Met de kunst, de poëzie, de natuur en met elkaar. Bezoekers bewegen zich tussen de drie hoeken van het parcours: Watou, het kunstdorp zelf, de Gasthuiskapel in het centrum van Poperinge en de nieuwe locatie, het Kasteel De Lovie, daartussen.

Kunst en poëzie dringen volgens de curatoren altijd meervoudige perspectieven op: “Heel wat vormen en inhoudelijke visies bestaan gelijktijdig en zonder hiërarchie. Er is geen groot gelijk, er is geen waarheid, er is alleen meerstemmigheid en die meerstemmigheid is een rijkdom.”

‘Watou 2021’ presenteert werk van 40 kunstenaars uit binnen- en buitenland, van verschillende generaties en met diverse achtergronden. De focus ligt op creaties, verrassende samenwerkingen en werk dat nooit eerder in Vlaanderen te zien was. De selectie poëzie weerspiegelt eenzelfde meerstemmigheid. Er is werk te lezen én te horen van 40 dichters: van overleden dichters, tot de jarige Stefan Hertmans (foto) die gevierd wordt, tot gevestigde namen en jonge dichters en debutanten. Een aantal gedichten wordt ingelezen door o.a. Wannes Cappelle, Zwangere Guy, Charlotte Adigéry en Lander Gyselinck.

Programma ‘Watou Live’

Tijdens het openingsweekend van 3 en 4 juli en de weekends van 9 tot 11 juli en van 20 tot 22 augustus worden in Watou liveoptredens georganiseerd. ‘Watou Live’ slaat de brug tussen beeldende kunst, poëzie, performance en muziek.

Het programma bevat onder andere optredens en performances van Esther Kläs & Gustavo Gomes, Stefan Hertmans, Catharina van Eetvelde en Claron McFadden, IKRAAAN, CHVE / Colin H van Eeckhout, Fulco, Les Âmes Perdues, Marieke Lucas Rijneveld én Wannes Cappelle en Nicolas Callot (foto). Koen Vanmechelen, curator van het experimentele traject Patchwork, verzorgt ook twee lezingen.

Wie deze zomer het Kunstenfestival Watou wil bezoeken, kan vanaf woensdag 19 mei om 11 u. tickets kopen.

Ticketverkoop vanaf 19 mei

Wie deze zomer het Kunstenfestival Watou wil bezoeken, kan vanaf woensdag 19 mei om 11 u. tickets kopen. Je reserveert via de online festivalshop een dag en een tijdvak. Ook de betaling kan digitaal. Op de dag van het bezoek meld je je aan met het digitale ticket bij een van de twee onthaalpunten van het kunstenfestival om toegang te krijgen tot alle locaties. De onthaalpunten bevinden zich in de Parochiezaal in Watou en in de Gasthuiskapel in het centrum van Poperinge.

Een standaardticket kost € 20. Jongeren tot 25 jaar betalen € 7, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Het ticket is meerdere dagen geldig, mits het maken van een nieuwe reservatie (telefonisch of aan het onthaalpunt). Het kunstenfestival is ook in groep te bezoeken met gids. Alle tarieven zijn hier terug te vinden.

Tickets voor de optredens zijn ook online te reserveren vanaf 19 mei. Raadpleeg altijd de website voor de meest recente informatie over het programma. De optredens worden telkens georganiseerd volgens de geldende coronamaatregelen. Het programma is tot stand gekomen met de steun van Muziektheater Transparant.

Het ‘Gedichtenparcours Watou 2021’ is vrij toegankelijk. Het parcours brengt fietsers in en rond Watou en Poperinge langs een selectie van gedichten, die elk een specifiek plekje kregen. De fietskaart is gratis verkrijgbaar in de onthaalpunten van het kunstenfestival, de toeristische infopunten en bij de dienst toerisme van de Stad Poperinge (Grote Markt).

Wil je meer informatie of heb je een specifieke vraag? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Lees hier hoe je ons vanaf 19 mei kan bereiken.

[bericht gepubliceerd op dinsdag 11.05.2021]

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op ‘accepteren’ te klikken, ga je akkoord met ons privacybeleid.