Team

Kunstenfestival Watou 2022

Annemie Morisse

Projectcoördinator

annemie.morisse@poperinge.be

0472 46 12 17

Lize Chielens

Productie

lize.chielens@poperinge.be

0478 24 61 03

Kaat Vander Roost

Communicatie, pers en publiekswerking

kaat.vanderroost@poperinge.be

0473 36 82 38


Ondersteunend team

Gisèle Notredame

Administratie

gisele.notredame@poperinge.be

0477 98 84 83

En de medewerkers van dienst cultuur, dienst toerisme en dienst communicatie van Stad Poperinge.


Artistiek team

Koen Vanmechelen (inspirator Patchwork)

© Studio Leyssen

Koen Vanmechelen (1965) is conceptueel kunstenaar. Zijn werk onderzoekt het belang van bio-culturele diversiteit, identiteit en gemeenschap. Bekend om zijn Cosmopolitan Chicken Project (CCP) waarin hij gedomesticeerde kippen uit verschillende landen kruist als een statement over de manier waarop diversiteit vorm kan geven aan de wereldwijde culturele en genetische mix. Sinds 2017 actief vanop LABIOMISTA, zijn evoluerend kunstwerk van 24 hectare in Genk.

Michaël Vandebril (curator Watou 2022 – Poëzie)

© Thomas Abelshausen

Michaël Vandebril (1972) is dichter, curator en literair organisator. Hij is sinds 2003 werkzaam als coördinator van Antwerpen Boekenstad waarvan het Antwerpse stadsdichterschap een van de in het oog springende projecten is. Met inititatiefnemer Peter De Roo startte hij in 2018 de schrijfresidentie Huis van de Dichter in Watou op. In 2018 richtte hij samen met Jan Ducheyne en Laurence Vielle de Partij voor de Poëzie/Parti pour la Poésie op.

Michaël Vandebril debuteerde als dichter in 2012 bij De Bezige Bij Antwerpen met de poëziebundel ‘Het vertrek van Maeterlinck’, goed voor meerdere drukken, de Herman de Coninck Debuutprijs en een nominatie voor de C. Buddingh’-prijs. In 2016 verscheen zijn tweede bundel ‘New Romantics’ bij uitgeverij Polis. In maart 2021 verscheen zijn derde bundel ‘Op de weg van Appia’ waarin hij het spoor van de Romeinse Via Appia vat in 455 verzen, met tekeningen van Bart Pluym. Zijn gedichten werden ondertussen in acht talen vertaald.

James Putnam (curator Watou 2022 – Beeldende kunst)

James Putnam © Stefania Errore

James Putnam is een onafhankelijk curator en schrijver. Hij studeerde kunstgeschiedenis aan de London University, was gastonderzoeker in Museum Studies aan de New York University, docent-curator aan Central Saint Martins, University of the Arts, Londen (2004-2011) en Senior Onderzoeksmedewerker Tentoonstellingen aan de University of the Arts, Londen (2010-2021). Hij was oprichter en curator van het Contemporary Arts and Cultures Programme van het British Museum van 1999 tot 2003. Zijn boek ‘Art and Artifact – The Museum as Medium’ (Thames & Hudson, 2000/10) geeft een overzicht van de interactie tussen hedendaagse kunstenaars en het museum. Sinds 1994 heeft hij voor grote musea een aantal veelgeprezen tentoonstellingen georganiseerd, waarin het werk van hedendaagse kunstenaars en hun collecties naast elkaar werden gezet. In de afgelopen tien jaar heeft hij regelmatig projecten voor biënnales gecureerd, zowel in Azië als in Venetië.

Jury Patchwork 2021 – Curatorial team

James Putnam (onafhankelijk curator en schrijver), Koen Vanmechelen (kunstenaar), Jill Silverman van Coenegrachts (directeur JSVC Projects), Hans Van Dyck (gedragsbioloog), Loes Vandromme (schepen van cultuur), Peter Verhelst (schrijver), Sabiha Keyif (kunsthistoricus en curator), Marjan Doom (directeur Gents Universiteitsmuseum, curator)

Jury Patchwork 2022 – Curatorial team

Koen Vanmechelen, Loes Vandromme, Michaël Vandebril (dichter en curator), Marjan Doom, Edith Doove (curator en auteur), Dirk Draulans (bioloog, journalist en auteur), James Putnam, Jill Silverman Van Coenegrachts en Sabiha Keyif.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op ‘accepteren’ te klikken, ga je akkoord met ons privacybeleid.