Praktisch

Bezoek Watou 2023

Watou 2023 vindt plaats van 1 juli tot en met 3 september. Het kunstenfestival is te bezoeken van woensdag tot maandag, telkens van 10 tot 18 uur. Dinsdag is de sluitingsdag. Tickets kunnen vanaf 1 mei gekocht worden via de website voor 20 euro (standaardtarief).

Schepen van cultuur, Loes Vandromme: “Traag beleven is de boodschap die het kunstenfestival uitdraagt. Je kan je bezoek dus het best spreiden over enkele dagen. Het ticket is daarom meerdere dagen geldig om het publiek de kans te geven volop te genieten van het kunstenfestival, maar ook van de omgeving, van Poperinge en van de Westhoek. Watou 2023 biedt namelijk niet enkel kunst en poëzie, maar ook natuur, rust en ontspanning.” Dankzij een samenwerking met verschillende partners in de buurt worden bezoekers aangemoedigd om hun bezoek aan het Kunstenfestival te combineren andere activiteiten in Poperinge en de Westhoek.

Michaël Vandebril_Loes Vandromme_Edith Doove_persconferentie_(c) Michael Depestele

In Watou zelf zullen de bezoekers bekende locaties herkennen. Een aantal nieuwe locaties zorgt voor een verrassend parcours door het dorp. Watou blijft de uitvalsbasis van het kunstenfestival en toont het gros van de kunstenaars en dichters.

Het Kasteel De Lovie maakt ook dit jaar deel uit van het parcours. Het kasteel is een getuige van de wooncultuur van de aristocratie in de 19e eeuw en heeft een unieke geschiedenis. Het kasteel en park zelf bieden bijzondere mogelijkheden voor de presentatie van kunst en poëzie. Het park biedt rust, geborgenheid én ruimte aan wie er verblijft, werkt of schoolloopt.

Koop je ticket in mei aan 18 euro!

Het kunstenfestival pakt dit jaar uit met een vroegboekactie. Tickets kunnen tijdens de maand mei aangekocht worden aan 18 euro. Bovendien maken deze ‘early birds’ kans op een St.-Bernardus belevingspakket t.w.v. 40 euro.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op ‘accepteren’ te klikken, ga je akkoord met ons privacybeleid.