Curatoren

Na twee gesmaakte edities treden Koen Vanmechelen en Michaël Vandebril voor de derde maal aan als respectievelijk inspirator en curator poëzie voor het Kunstenfestival. De selectie beeldende kunst gebeurt dit jaar opnieuw door James Putnam, die al eerder (in 2022) de rol van curator beeldende kunst op zich nam.

Koen Vanmechelen (1965, BE)

Koen Vanmechelen is een multidisciplinair en conceptueel kunstenaar die werkt met schilder-, beeldhouw- en videokunst. Zijn werk situeert zich op het kruispunt van kunst, wetenschap, filosofie en gemeenschap. Centraal in zijn œuvre staat het concept van de bio-culturele diversiteit, dat hij exploreert aan de hand van de gedomesticeerde kip en haar voorouder, het rode kamhoen. Vanmechelens praktijk richt zich op fundamentele vraagstukken als identiteit, diversiteit, globalisering en mensenrechten.

Michaël Vandebril (1972, BE)

Michaël Vandebril is dichter, curator en literair organisator. Hij is sinds 2003 werkzaam als coördinator van Antwerpen Boekenstad waarvan het Antwerpse stadsdichterschap een van de in het oog springende projecten is. Met inititatiefnemer Peter De Roo startte hij in 2018 de schrijfresidentie Huis van de Dichter in Watou op. In 2018 richtte hij samen met Jan Ducheyne en Laurence Vielle de Partij voor de Poëzie/Parti pour la Poésie op. In 2024 treedt hij voor de derde maal op als curator poëzie voor het Kunstenfestival Watou.

James Putnam (1955, UK)

Curator James PutnamJames Putnam is een onafhankelijke curator en schrijver. Hij is de oprichter van het Contemporary Arts and Cultures Programme van het British Museum en legt zich toe op het onderzoeken van geschiedenis, kunst en artefacten in het licht van actuele cultuur-gerelateerde kwesties. James Putnam initieert projecten met een multidisciplinaire aanpak, waarbij hij samenwerkt met beeldende en uitvoerende kunstenaars, ontwerpers, schrijvers en specialisten op het gebied van culturele studies.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op ‘accepteren’ te klikken, ga je akkoord met ons privacybeleid.