Poëzie

Op Watou 2023 is er nieuw werk van 20 dichters:

Alara Adilow (NL) – Anne Broeksma (NL) – Joost Decorte (BE) – Lotte Dodion (BE) – Radna Fabias (NL) – Marie Ginet (FR) – Max Greyson (BE) –  Luuk Gruwez (BE) – Ilya Kaminsky (US/UKR) – Mustafa Kör (BE) – Caroline Lamarche (BE) – Marije Langelaar (NL) – Delphine Lecompte (BE) – Lisette Lombé (BE) – Gerry Loose (UK) – Nisrine Mbarki (NL) – Tijl Nuyts (BE) – Johanna Pas (BE) – Ester Naomi Perquin (NL) – Alsane Thengrim (SE/FR) – Siel Verhanneman (BE)

Ook dit jaar is Watou een plek waar beeldende kunst en poëzie versmelten. Michaël Vandebril blijft aan boord als curator poëzie en jurylid van Patchwwwork. Vandebril kiest opnieuw voor nieuwe creaties. “Elke kunstenaar wordt gekoppeld aan een dichter. Samen gaan ze in dialoog. Dit resulteert in een nieuw gedicht dat werd geïnspireerd door het kunstwerk en dat in situ wordt geïntegreerd. Op die manier wordt de verwevenheid tussen kunst, poëzie en plek maximaal zichtbaar. Voor Watou 2023 was ik vanaf het begin betrokken: ik maakte deel uit van het ‘curatorial team’ dat de kunstenaars selecteert en begeleidt. Op deze manier ben ik nog beter geplaatst om de kunstenaars te linken aan de dichters zodat de match vruchtbaar en inspirerend is”, aldus Vandebril.

Verder is er dit jaar opnieuw een gratis gedichtenparcours voor fietsers in het kader van LANDSCAPES | Feel Flanders Fields. Bovendien wordt er in samenwerking met het Huis van de Dichter, het Poëziecentrum en De Standaard een zevendelige poëziepodcast gemaakt. Tot slot is er nog het participatief project van Maud Vanhauwaert en Christophe Scholliers: “Ik spreek de taal nog niet zo goed“.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op ‘accepteren’ te klikken, ga je akkoord met ons privacybeleid.