Museumhuis Lucien De Gheus

Beeldhouwer en keramist Lucien De Gheus (1927 -2013) leefde en werkte ruim 50 jaar, samen met zijn vrouw Suzanne Druant (1930-2012), in zijn woning en atelier aan de rand van het stadscentrum van Poperinge.

Wie de koperen voordeur achter zich dichtklapt, stapt in de leefwereld van de kunstenaar jaren 60. Elke ruimte, wand, raam of meubel ademt de geest van zijn bewoners, want elk detail werd door De Gheus ontworpen, en getuigt van zijn creatieve veelzijdigheid.

Naar zijn wens is de woning nu een ‘open’ huis dat de bezoeker laat dwalen door de leefruimtes, het atelier en de tuin, en dat zijn oeuvre toont en bewaart in de oorspronkelijke context.


Zomerexpo – Fuga’s en Pimpelmezen

Hedendaagse kunst nestelt zich in de intimiteit van het Museumhuis. De werken gaan in dialoog met het oeuvre van Lucien De Gheus en zijn passie voor muziek, dans en beweging. Deze expo werd  samengesteld door Compagnon d’art: Els Vermeersch i.s.m. Stichting LDG.

Praktisch

  • 8 juni – 29 september 2024
  • zaterdag en zondag, telkens van 14.00 tot 18.00 uur
  • in juli & augustus: ook open op vrijdag, van 14.00 tot 18.00 uuur
  • Tickets voor de tentoonstelling + museum: € 10 Tip! Verzilver je festivalticket en geniet van een korting van € 2 op je bezoek aan Museumhuis Lucien De Gheus. 

Meer info

ontdek meer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op ‘accepteren’ te klikken, ga je akkoord met ons privacybeleid.